Kiinteistövälitys Espanjassa

Moni suomalainen haaveilee muutosta Espanjaan – viimeistään eläkepäiviksi – eikä tämä olekaan ihme, onhan maan ilmasto upean aurinkoinen ja monin paikoin suomalaisia asuu jo niin paljon, että tärkeimmät palvelut on mahdollista saada suomen kielellä. Mitä sitten kannattaa ottaa huomioon etsittäessä asuntoa Espanjasta?

Espanjan kiinteistövälitykseen ja asuntokauppaan liittyvät lait poikkeavat suomalaisista

Ensinnäkin tässäkin asiassa tulee toimia maassa maan tavalla eikä voi olettaa, että suomalaiset toimintatavat ja lait pätisivät myös Aurinkorannikolla. Jos et tunne hyvin maan kiinteistövälitykseen ja asuntokauppaan liittyviä lakeja etkä puhu sujuvasti espanjaa, voi olla hyvä idea turvautua maassa toimivan suomalaisen kiinteistövälityspalveluja tarjoavan yrityksen puoleen, joita löytyy maasta onneksi yllättävän paljon.

Tällainen yritys voi auttaa sinua selviytymään espanjalaisen kiinteistövälityksen kiemuroista sekä välttämään petetyksi tuleminen, mitä myös valitettavasti Espanjassa tapahtuu. Liian sinisilmäinen ei pidä olla, vaikka unelmien asunnon omistaminen saattaakin helposti sokaista silmät ja heikentää omaa arvostelukykyä.

Alueelliset erot ovat melko suuria

Kannattaa myös tutustua huolellisesti alueeseen, josta olet ostamassa asunnon. Alueelliset erot kun ovat Espanjassa yllättävänkin suuria. Toisin paikoin asuu runsaasti ulkomaalaisia, kun taas toisin paikoin asukkaat ovat pääsääntöisesti aitoja ja alkuperäisiä espanjalaisia. On makuasia kummasta vaihtoehdosta sinä pidät enemmän – haluatko kokea esimerkiksi aitoa espanjalaista pikkukyläelämää vai haluatko mieluummin asua alueella, jossa palvelut on mahdollista hoitaa jopa suomen kielellä? Espanjasta löytyy nimittäin alueita, joissa on jopa suomalainen koulu ja suomalaisten ylläpitämiä palveluja. Jos espanjan kieli ei ole hallussa, voi tällaiselle alueelle suuntaaminen olla helppo ja mutkaton vaihtoehto.

Myös asuntojen hintataso vaihtelee melkoisesti alueittain. On aivan eri asia etsiä asuntoa vaikkapa Marbellan hienostoalueelta kuin edullisemmilta alueilta, joita niitäkin löytyy Espanjasta lukuisia. Myös asuntotarjonta vaihtelee suuresti – tarjolla on niin mökkitasoisia pieniä asuntoja, kaupunkiasuntoja kuin upeita villojakin. Osa myytävistä asunnoista on melko huonokuntoisia ja vaikka olisitkin remonttitaitoinen, kannattaa miettiä, onko asunnon järkevää sijoittaa asunnon remontoimiseen sen vaatimaa rahaa ja aikaa. Toisinaan uudiskohteet voivat olla Espanjassa yllättävänkin edullisia ja muuttaminen täysin tuliterään asuntoon voikin tuntua erityisen houkuttelevalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *