Kodin stailaaminen ennen myyntiä

Usein kiinteistönvälittäjät neuvovat asiakkaitaan stailaamaan kotinsa ennen sen myyntiin laittoa. Tämä on erittäin tärkeää ja voi auttaa kodin myymistä merkittävällä tavalla. Toisinaan koti saattaa tarvita myös pienimuotoista pintaremonttia ennen myyntiä, mutta toisinaan pelkkä kodin perusteellinen siivoaminen ja stailaaminen voi auttaa tuomaan toivotun tuloksen asuntomarkkinoilla. Millaisia asioita sitten kannattaa ottaa huomioon?

Pieni pintaremontti voi nykyaikaistaa kodin ilmeen

Jos kodin ikä alkaa jo näkyä sen pinnoissa, voi olla aika tehdä pieni pintaremontti, joka auttaa päivittämään kodin ilmeen nykyaikaiseksi. Ehkä kotisi tapetit kaipaavat uudistusta tai ehkä kylpyhuoneen kaakelit tuovat mieleen menneet vuosikymmenet ja niiden päivittäminen auttaisi tuomaan kylpyhuoneen takaisin vuoteen 2017? Sama saattaa koskea lattiaa tai esimerkiksi keittiön kaappeja.

Aiheesta on tehty tv-sarjakin, jota katsomalla voi saada vinkkejä omankin asunnon pintaremonttiin. Aina kannattaa kuitenkin miettiä tarkkaan, saako pintaremonttiin sijoitetut rahat takaisin asuntoa myytäessä eli nostaako remontti asunnon hintaa vähintään asunnon arvonnousun verran tai auttaako se merkittävästi asunnon myymisessä.

Stailaa henkilökohtaiset tavarat piiloon

Kiinteistönvälittäjät neuvovat usein, että asuntoa myytäessä kannattaa asunto stailata niin, etteivät omat henkilökohtaiset tavarat ole näkyvillä. Poista siis perheenjäsenten valokuvat ja muut henkilökohtaiset esineet asunnosta. Luultavasti tämä auttaa potentiaalista ostajaa kuvittelemaan oman perheensä myynnissä olevaan asuntoon. Kun asunnossa ei ole edellisen asukkaan henkilökohtaisia tavaroita, on ostajan helpompi kuvitella omansa tilalle. Muutoinkin asunto kannattaa yleensä stailata mahdollisimman neutraalisti – siten, että se miellyttää mahdollisimman monia potentiaalisia ostajia. Turhan räikeitä ja erikoisia sisustusratkaisuja kannattaa välttää.

Huonekaluja ja sisustuselementtejä voi myös lainata stailausta varten

Kun asunto stailataan myyntiä varten, ei kaikkien sisustuselementtien ja huonekalujen tarvitse välttämättä olla myyjän omia, vaan niitä voi myös lainata vaikkapa tuttavilta asunnon esittelytilaisuuksia varten. Jos asunnossa on esimerkiksi kovin vanhoja huonekaluja, voi tämä luoda koko asunnosta kovin nyhjäisen vaikutelman. Myyjällä ei kuitenkaan tavallisesti ole intressejä sisustaa koko asuntoa uudelleen näyttöjä varten, minkä vuoksi asuntoon paremmin sopivien huonekalujen lainaaminen voi olla hyvä vaihtoehto. Usein myös pienet sisustusratkaisut voivat muuttaa asunnon ilmettä yllättävän paljon. Kokeile vaikkapa tuoreita kukkia tai uusia sisustustyynyjä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *