Millaisia positiivisia asioita asunnon ostaminen Espanjasta voi tuoda?

Osa saattaa ajatella Espanjasta ostamaansa asuntoa ensisijaisesti sijoituskohteena. Asunnon avulla on kenties tarkoitus ansaita vuokratuloja tai se on kenties tarkoitus myydä voitolla eteenpäin. Mutta Espanjasta hankittu asunto voi tuoda elämään myös monia muita positiivisia asioita, joita ei voi rahalla mitata.

Asunto voi tuoda omistajalleen vuokratuloja

Osa hankkii asunnon Espanjasta ansaitakseen sen avulla itselleen vuokratuloja. Asuntoa voidaan vuokrata turisteille tai pitempiaikaiseen käyttöön Espanjassa asuvalle henkilölle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että asuntotarjontaa on Espanjassa runsaasti ja kilpailu on kovaa. Toisaalta sellaistakin näkökulmaa on kuultu, että Espanjassa sijaitseva sijoitusasunto on tuottanut enemmän kuin Turussa sijaitseva sijoitusasunto, mutta taas toisaalta sellaistakin näkökulmaa on ollut ilmassa, että sijoitusasuntotoimintaan liittyy Espanjassa suuri riski. Alueella ja asunnon ominaisuuksilla on varmast suuri vaikutus toiminnan onnistumisessa.

Jos asuntoa aiotaan vuokrata turisteille, kannattaa miettiä, kuka hoitaa asunnon loppusiivoukset sekä avaimen luovutukset sekä mitä kautta asuntoa tarjotaan turisteille vuokralle. Kaikki kulut kannattaa laskea tarkkaan ja verrata niitä arvioituihin tuloihin.

Asunto voi olla myös sijoitus omaan hyvinvointiin

Toisaalta Espanjasta ostettu asunto voi olla myös sijoitus omaan hyvinvointiin. Aika usein suurin motiivi asunnon hankkimiselle taitaa olla juuri tämä! Moni haluaa paeta Suomen pitkää, kylmää ja pimeää talvea Espanjan aurinkoon, jolloin oma asunto voi olla erinomainen hankinta. Se saattaa jopa korvata suomalaisen perinteisen kesämökin. Ehkäpä talvimökkeily alkaakin Suomessa yleistyä, mikä saattaa näkyä myös tulevaisuuden asuntomarkkinoilla. Tulevaisuudessa voikin olla tavallisempaa lähteä mökille Espanjaan kuin vetäytyä yksinkertaiselle mökille suomalaisen järvimaiseman keskelle.

Moni haaveilee eläkepäivistä Espanjassa, jolloin oman asunnon ostaminen voi olla järkevä sijoitus omaan tulevaisuuteen. Espanjan hintataso on reippaasti suomalaista matalampi ja terveydenhuoltopalveluja on saatavilla hyvin. Eläkeläisen elintaso saattaakin olla Espanjassa huomattavasti kotimaata korkeampi, mikä voi auttaa vähentämään taloudellista stressiä. Tämän lisäksi espanjalainen rento elämäntyyli voi auttaa vähentämään stressiä vielä entisestäänkin.

Kaiken kaikkiaan voidaankin sanoa, että Espanjasta hankitun asunnon ei tarvitse tuoda pelkästään taloudellista etua, vaan se voi tuoda uudelle omistajalleen myös monia muita ei-materialistisia etuja. Parhaassa tapauksessa se tuo näitä molempia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.