Voiko asuntoja remontoimalla ansaita?

Jos peukalosi ei ole keskellä kämmentä ja jos sinulla on mahdollisuus sijoittaa jonkin verran rahaa, saattaa sinulla myös olla mahdollisuus ansaita ostamalla huonokuntoisia asuntoja, remontoimalla ne ja myymällä ne eteenpäin reilulla voitolla. Osa aloittaa tällaisen toiminnan harrastuksenomaisesti, mutta jos harrastus alkaakin tuottaa rahaa, saattaa kiinnostus kohota ja toiminnasta saattaakin tulla entistä ammattimaisempaa. Valitettavasti moni on myös menettänyt rahaa tehdessään harkitsemattomia ostopäätöksiä tai taitamattomia remontteja. Jos siis harkitse rahan ansaitsemista edellä mainitulla tavalla, on maltti valttia eikä harkitsemattomiin päätöksiin ole varaa.

Harkitse ennen ostopäätöstä

Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa auttaa myös asiakasta, joka harkitsee huonokuntoisten kohteiden ostamista tavoitteenaan ansaita kohteiden remontoimiselle ja eteenpäin myymisellä. Hän osaa neuvoa millaisia kohteita kannattaa etsiä ja millaisiin kohteisiin sijoittaminen ei todennäköisesti kannata. Hän saattaa myös osata neuvoa sinua siinä, millaisiin remontteihin missäkin kohteissa kannattaa sijoittaa.

Joskus jo esimerkiksi pelkän keittiön modernisoiminen saattaa tuoda asunnolle uutta ilmettä, joka voi auttaa sen myynnissä merkittävällä tavalla. Toisinaan pintojen uudistaminen voi olla avain asunnon ilmeen muuttamiseen, mutta joissakin tapauksissa remonttitarve saattaa olla niin suuri, ettei remontoimiseen ole mielekästä ryhtyä, jos tavoitteena on ansaita myymällä asunto eteenpäin heti remontin jälkeen. Tällaisessakin tapauksessa saattaa olla mielekästä remontoida asunto omaan käyttöön, mutta remontointi saattaa vaatia niin paljon rahaa, ettei varsinaista taloudellista voittoa välttämättä synny. Sen sijaan oman maun mukainen remontti saattaa tarjota uusille asukkaille mahdollisuuden rakentaa unelmiensa asunto edullisemmin kuin vastaavan asunnon ostaisi valmiina. Tämä vaatii runsaasti hartiavoimia, mutta voi olla mielekäs vaihtoehto, jos koet remonttityöt mielekkäiksi. Moni suurperhe on remontoinut esimerkiksi vanhoista koulurakennuksista perheelleen mieleisen ja riittävän tilavan kodin.

Ideoita tv-ohjelmista

Television katselun ei tarvitse olla pelkkää ajanhukkaa, vaan nykyisen monipuolisen ohjelmiston ansiosta tv:sta voi saada myös hyviä ideoita. Tämä näkyy myös remontoinnin saralla. Televisiossa esitetään yhä enemmän ja enemmän laadukkaita ja mielenkiintoisia remonttiohjelmia, kuten Pientä pintaremonttia, joista voi napata parhaat ideat talteen toteutettaviksi omissa remonttiprojekteissa. Ohjelmien kautta saa myös kuvan siitä millaiset ratkaisut toimivat tai miellyttävät omaa silmää.

2 Responses to Voiko asuntoja remontoimalla ansaita?

Leave a Reply

Your email address will not be published.